Om Novoplast

Skapandet av en hållbar framtid:
Vår resa inom plasttransformering

Med en historia som sträcker sig tillbaka till 1995 är Novoplast en välkänd aktör inom plastindustrin, specialiserad på att erbjuda skräddarsydda återvunna material och tjänster. Sedan vår etablering i Gälleråsen 2015 har vi dedikerat oss till att hantera och omvandla plastspill till högkvalitativa material. Vårt uppdrag är att främja en cirkulär ekonomi genom att minska avfallsmängden och maximera användningen av återvunnen plast.

Vi är stolta över vår expansion. År 2021 etablerade vi vår andra fabrik i Fjugesta. Där har vi ytterligare förstärkt vår kapacitet och investerat i en torrtvättsanläggning för att kunna erbjuda ett större utbud av material och tjänster till våra kunder. Torrtvätten möjliggör effektiv rening och bearbetning av postkonsumentplast, vilket resulterar i högkvalitativa regranulerade och kompounderade material.

Vi erbjuder skräddarsydda återvinningstjänster för plast från olika industriella källor. Genom att samarbeta med våra kunder hanterar vi deras industrispill och använder avancerade processer för att omvandla det till regranulerat och kvarnat material av hög kvalitet. Dessa material kan sedan användas som råvaror inom olika tillverkningsprocesser.

Utöver våra återvinningstjänster är vi även stolta över att erbjuda försäljning av regranulerat och kvarnat material. Vårt granulat och kvarnade material uppfyller stränga kvalitetsstandarder och kan användas som en kostnadseffektiv och miljövänlig resurs inom plastindustrin. Genom att köpa våra återvunna material kan våra kunder minska sin användning av jungfruligt plastmaterial och bidra till en mer hållbar plasthantering.

Vi har en lång bakgrund av forskning och tillverkningsindustrin, något som hjälper oss när vi skall skräddarsy material som passar våra kunders produkter och processer vilket även möjliggör ökad användning av återvunnen plast i en given applikation.

På Novoplast strävar vi alltid efter att vara en pålitlig partner för våra kunder. Vårt dedikerade team av experter inom plaståtervinning arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att förstå deras specifika behov och kunna erbjuda skräddarsydda lösningar. Vi är engagerade i att främja hållbarhet och miljöskydd genom att minska avfall, främja återvinning och använda resurser på ett ansvarsfullt sätt.

Välkommen till Novoplast – er pålitliga partner för återvinningstjänster inom plast och försäljning av regranulerat och kvarnat material. Kontakta oss idag för att lära dig mer om våra lösningar och hur vi kan hjälpa er att uppnå era hållbarhetsmål.

Vårt team

Med över 25 engagerade och kunniga anställda är Novoplast stolta över att presentera några av våra experter för vidare kontakt och samarbete.

Robert Engberg

VD

Martin Strååt

CTO/Utveckling

Andreaz Berggren

Produktionschef Gälleråsen

Tomasz Dziegielewski

Produktion Fjugesta

Malin Jansson

Lager Fjugesta

Peter Frostensson

Försäljningschef

Fredrik Ek

Försäljning & Inköp

Elis Holmberg

Försäljning & Marknad

Erika Lundberg

Ekonomi

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer